Przystawki

Starters

ZAKĄSKI

Siekany tatar wołowy z klasycznymi dodatkami , majonez wędzona papryka, prażynka grzybowa

39 zł

Beef tartare, smoked paprika mayonnaise, wild mushroom tapioca crisp

TATAR Z WOŁU

Opalany filet ze śledzia z zalewy octowej, sałatka z pora z chrzanem, winegret jabłkowy z gorczycą

30 zł

Sweet and sour herring fillet, leek and horseradish salad, apple and mustard seeds vinaigrette

OPALANY ŚLEDŹ

Glazurowany rillettes z gęsi, duszone liście szpinaku, chipsy z topinamburu, piklowana szalotka

37 zł

Glazed goosse rillettes, sauteed spinach, jerusalem artichoke chips, pickkled shallots

RILLETTES Z GĘSI

Zapiekana w sezamie roladka z koziego sera Sainte-Maure, sałatka z buraka w trzech postaciach, puree z czarnej porzeczki, redukcja octu balsamicznego

32 zł

Baked goats cheese, sesame seeds, beetroot assiette, black currant puree, balsamic vinegar reduction

SER KOZI