Przystawki

Starters

ZAKĄSKI

Siekany tatar wołowy z rostbefu z klasycznymi dodatkami i żółtkiem

35 zł

Baked pear with gorgonzola, grapes, wholenutChopped beef tartare with classic ingredients, egg yolk

TATAR WOŁOWY

Opalany filet ze śledzia z zalewy octowej, marynowana w cukrze cebula, domowa ukwaszona śmietana, tapioka w oliwie koperkowej

29 zł

Pickled herrings, sweet onions, creme fraiche, dill oil tapioca

OPALANY ŚLEDŹ

Karmelizowana grasica cielęca, fasola z boczkiem w wędzonej emulsji maślanej, sałatka z kalafiora, winegret truflowy

38 zł

Veal sweetbread, white beans and bacon in smoked emulsion, cauliflower salad, truffle vinaigrette

GRASICA CIELĘCA

Pieczona dynia, krem z koziego sera, prażone pestki dyni, roszponka, winegret z palonego masła

32 zł

Roasted pumpkin, goat cheese mousse, roasted pumpkin seeds, lamb lettuce, beurre noisette

PIECZONA DYNIA