Dania Główne

Main courses

DANIA GŁÓWNE

Smażony filet z łososia, ratatuille,puree z palonego bakłażana, tapanada z czarnych oliwek, chrupka polenta

52 zł

Fried salmon fillet, ratatuille, roasted eggplant puree, black olive tapanada, deep tried polenta

ŁOSOŚ

Stek z kalmara, risotto cytrynowo – tymiankowe, ponzu z pomelo i czarnym sezamem, piklowana cytryna

48 zł

Squid steak, lemon thyne risotto, ponza with pomelo and black sesame, picled lemon

KALMAR

Duszone policzki wołowe, puree z pasternaku, krokiet ziemniaczany boczkiem, mini brokuł, piklowana czerwona cebula

55 zł

Braised beef cheeks, parsnip puree, potato bacon croquette, mini broccoli and picled red onion

POLĘDWICZKI

Pieczony seler w cieście filo, smażony boczniak mikołajkiwy, puree z topinamburu, sos vierge

39 zł

Baked celery in filo pastry, fried ouster mushroom, Jerusalem artichoke puree, vierge sauce

SELER

Pierś z kurczaka z kostką, pieczona dynia piżmowa, kukurydza, brukselka, puree z kasztanów, ziemniaki z pieca

49 zł

Chicken breast, roasted pumpkin, sweetcorn, brussels sprouts , chestnut puree, rosted potatoes

PIERŚ Z KURCZAKA