Dania Główne

Main courses

DANIA GŁÓWNE

Tagiatelle w sosie z prawdziwków, panierowane boczniaki, piklowany por

42 zł

Tagiatelle, with porcini sauce, breaded oyster mushrooms, pickled leek

TAGIATELLE W SOSIE Z PRAWDZIWKÓW

Duszony policzek wołowy, czerwona kapusta z piklowanymi rodzynkami, kremowe puree ziemniaczne, okrasa z boczku

59 zł

Braised beef cheeks, red cabbage and raisins, potato puree, bacon

POLICZEK WOŁOWY

Sałatka Waldorf - sałata rzymska, orzech włoski, jabłka, seler naciowy, winogrona, krem z gorgonzoli

37 zł

Waldorf salad, romaine lettuce, walnut, apples, celery, grapes, gorgonzola cream

SAŁATKA WALDORF

Filet z łososia, risotto z groszkiem, piklowana cytryna, plastry pieczonego selera, winegret szczypiorkowy

61 zł

Salmon filet, green pea risotto, pickled lemon, roasted celeriac, chive vinaigrette

ŁOSOŚ

Konfitowana noga kaczki, kluski ziemniaczane w sosie pomarańczowo-imbirowym, pieczona pietruszka, puree z kasztanów

64 zł

Confit duck leg, potato dumplings, roated parsley root, chestnut puree, orange and ginger veloute

KACZKA

Filet z morszczuka z patelni, puree z karmelizowanego kalafiora, ziemniaczany placek z cebulą i tymiankiem, duszony szpinak, sos z natki pietruszki

52 zł

Pan fried hake filled, caramelised cauliflower puree, potato rosti, sauteed spinach, parsley sauce

MORSZCZUK

Pieczony kalafior, zasmażana z grzybami kapusta kiszona, krem z pieczonych ziemniaków, krążki cebuli w piwnym cieście

44 zł

Roasted cauliflower, wild mushrooms chucrute, baked potato veloute, beer batter onion rings

KALAFIOR