Dania Główne

Main courses

DANIA GŁÓWNE

Spaghetti z sosem bolońskim, świeżo tarty parmezan, pistu

39 zł

Spaghetti bolognese, freshly grated parmezan cheese, pistu

SPAGHETTI

Stek z kalmara, tagliolini sepia z groszkiem i marchewką, estragon, pomarańcze, bisque z homara, fenkuł

59 zł

Squid steak, tagliolini sepia with peas and carrots, tarragon, oranges, lobster bisque, fennel

STEK Z KALMARA

Filet z łososia zapiekany pod kruszonką bazyliową, kopytka w sosie wasabi, kawior z bakłażana, sałatka z selera naciowego

59 zł

Basil crusted salmon filet, potato dumplings, wasabi sauce, aubergine caviar, celery salad

ŁOSOŚ

Pieczona pierś z kurczaka z kostką, potrawka z karmelizowanej brukselki i chorizo , risotto ze słonecznika, krem z prawdziwków

47 zł

Roasted chicken supreme, karmelized brussel sprouts and chorizo ragout, sunflower seeds risotto, cep cream

KURCZAK

Assiette z gęsi: pierś, żołądek i krokiet z konfitowanego udka, puree z topinamburu, salsefia z pomarańczami, piklowana czerwona kapusta

75 zł

Assiette of goose: breast, gizzard, confit leg croqette, jerusalem artichoke puree, salsifa and oranges, pickled red cabbage

GĘSINA

Bakłażan karmelizowany z miso, ratatouille, puree z palonego bakłażana, salsa Verde, chrupka polentą

42 zł

Caramelized eggplant with miso, ratatouille, roasted eggplant puree, salsa Verde, crunchy polenta

BAKŁAŻAN

Krewetki tygrysie w kremowym sosie ze skorupiaków, tagliolini barwione sepią, fenkuł, gruszka i piklowana sałata rzymska

49 zł

Tiger prawns, schellfish sauce, tagliolini sepia, pear and pickled roman lettuce

KREWETKI