Dania Główne

Main courses

DANIA GŁÓWNE

Krewetki w sosie ze skorupiaków, tagliatelle, sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy

49 zł

Shrimps in shellfish veloute, tagliatelle, orange and fennel salad in shellfish veloute, tagliatelle, orange and fennel salad

KREWETKI

Sznycel cielęcy z pieczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty

56 zł

Veal schnitzel, roasted potatoes, coleslaw

SZNYCEL CIELĘCY

Sałatka z mini mozzarellą, grillowanej pomarańczy i sałaty radicchio, pesto z suszonych pomidorów, parmezan, grzanki

37 zł

Mozzarella, grill orange and radicchio salad, sun, dried tomatoes pesto, parmesan, croutons

SAŁATKA

Filet z sandacza, kopytka w sosie maślanym z pieczonym kalafiorem i szpinakiem, winegret z kawiorem

68 zł

Zander, dumplings, bauer blanc, cauliflower, spinach, caviar vinaigrette

SANDACZ

Filet z łososia, kawior z bakłażana, tapanada z czarnych oliwek, pieczone pomidory, chrupka polenta

67 zł

Salmon filet, aubergine caviar, black olive tapenade, roasted tomatoes, crispy polenta

ŁOSOŚ

Trybowane podudzie z kurczaka, smażona młoda kapusta z okrasą z boczku, krokiet z mięsem z indyka, pieczone ziemniaki

45 zł

Boneless chicken leg, grilled young cabbage, goose croquettes, roasted potatoes

KURCZAK

Duet polędwiczki i pieczonego wieprzowego boczku, botwinka, chrzanowa remulada z selera, aranchini grzybowe

60 zł

Pork tenderloin and roasted belly, young beets, horseradish celeriac remulade, mushroom arancini

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA

Risotto cytrynowo – tymiankowe z zielonym groszkiem, plastry pieczonego selera, winegret z kalarepą

39 zł

Lemon and green peas risotto, roasted celeriac, kohlrabi vinaigrette

RISOTTO